Πανελλαδικές Εξετάσεις

Υπολογισμός μορίων εισαγωγής σε ΑΕΙ – ΤΕΙ (παλαιό σύστημα)

Εδώ μπορείτε να υπολογίσετε τα μόρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το παλαιό σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα μόρια που συγκεντρώνει ένας υποψήφιος από τη βαθμολογία του υπολογίζονται ως εξής:

Α. Το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην εικοσαβάθμια κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου, για τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού στην οποία ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο.

Β. Στη συνέχεια, στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές, όπως προβλέπονται σύμφωνα με την Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος και το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο. (Μπορείτε να δείτε όλους τους συνδυασμούς και τους αντίστοιχους συντελεστές αναλυτικά εδώ.)

Γ. Το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό.

Παρατηρήσεις – Επισημάνσεις

1. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος εξεταστεί πανελλαδικά και σε ένα πέμπτο μάθημα προκειμένου να έχει πρόσβαση σε δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, τότε ο υπολογισμός των μορίων του γίνεται με τον ίδιο τρόπο, για κάθε ένα από τα δύο Επιστημονικά Πεδία που έχει δικαίωμα να δηλώσει προτίμηση ξεχωριστά, με βάση τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα όπως αυτά προβλέπονται στο αντίστοιχο επιστημονικό πεδίο.

2. Ο βαθμός στην εικοσαβάθμια κλίμακα προκύπτει από τη διαίρεση του αθροίσματος της βαθμολογίας στην εκατονταβάθμια κλίμακα των δύο βαθμολογητών στις πανελλαδικές εξετάσεις με το 10.
Παράδειγμα: Αν Βαθμός Α΄ = 80 και Βαθμός Β΄ = 76, το άθροισμα Α΄ και Β΄ μας δίνει 156 μονάδες και με διαίρεση δια 10 παίρνουμε τελικό βαθμό μαθήματος = 15,6.

Αφήστε μια απάντηση