ΕνημέρωσηΜαθητών

Πιστοποίηση μαθητών στις ΤΠΕ – Ημερομηνίες αιτήσεων

Σε συνέχεια της εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας ανακοινώνεται ότι το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής για εξετάσεις πιστοποίησης στις ΤΠΕ των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκινά από την 2/10/2015 και ολοκληρώνεται την 15/10/2015.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εδώ, αφού πρώτα έχουν εγγραφεί στο σύστημα αιτήσεων.

 
computer-catΣτο πλαίσιο της πράξης «Πιστοποίηση των Μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις ΤΠΕ» έχει προβλεφθεί ένα ανεξάρτητο σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης των μαθητών για τις γνώσεις και ικανότητες που αποκτούν στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Ειδικότερα, προβλέπεται η διενέργεια εξετάσεων σε ελεγχόμενη – δοκιμαστική κλίμακα με ψηφιακά μέσα και αυτοματοποιημένα συστήματα, που θα πραγματοποιηθούν σε ελεγχόμενη γεωγραφικά κλίμακα (και στο Ρέθυμνο) στα τέλη Οκτωβρίου για 5.000 περίπου μαθητές. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να κάνουν αίτηση άμεσα.

Για το επίπεδο εξετάσεων Λυκείου, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι μαθητές που φοιτούν στη Β? και στη Γ? τάξη. Το περιεχόμενο της εξέτασης αφορά τα ακόλουθα δύο αντικείμενα:

  • Επεξεργασία Κειμένου
  • Υπολογιστικά Φύλλα

Η διάρκεια της εξεταστικής διαδικασίας θα είναι μία ώρα για κάθε αντικείμενο και πραγματοποιείται σε δύο αντίστοιχα διακριτές ενότητες εξέτασης. Οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα πραγματοποιώντας τις ζητούμενες ενέργειες στο περιβάλλον εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου (ή υπολογιστικών φύλλων αντίστοιχα) και ελέγχεται ? βαθμολογείται το αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών. Επίσης περιλαμβάνονται σε μικρή κλίμακα ερωτήματα κλειστού τύπου.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://com2cert.cti.gr

Συνοπτικά τα βήματα για όσους μαθητές ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος:

  • Απόκτηση πρόσβασης στο σύστημα αιτήσεων (http://com2cert.cti.gr ? ΕΓΓΡΑΦΗ ? ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
  • Μετά από έγκριση γίνεται ενεργοποίηση των κωδικών πρόσβασης (η ενημέρωση ενεργοποίησης στέλνεται στο προσωπικό e-mail που δηλώθηκε) με τους οποίους οι μαθητές μπορούν:
    1. Να προετοιμαστούν μελετώντας δειγματικό υλικό προετοιμασίας (http://com2cert.cti.gr – επιλογή μενού «ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ» )
    2. Να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής σε εξετάσεις
  • Υποβολή αίτησης (http://com2cert.cti.gr/kppCertMis/home ? Είσοδος Μαθητή)
  • Αναμονή για το αποτέλεσμα της κλήρωσης συμμετοχής, το οποίο ανακοινώνεται στον προσωπικό λογαριαμό των μαθητών που αιτήθηκαν
  • Προσέλευση στο Κέντρο Εξέτασης, την ημέρα και ώρα που υποδεικνύει το έντυπο συμμετοχής έχοντας μαζί τους τα παραπάνω έγγραφα

Δείτε ακόμα το ενημερωτικό έγγραφο του ΥΠΕΠΘ:

Πιστοποίηση μαθητών στις ΤΠΕ

Μια σκέψη για το “Πιστοποίηση μαθητών στις ΤΠΕ – Ημερομηνίες αιτήσεων

Αφήστε μια απάντηση