ΔραστηριότητεςΕκπαιδευτικές

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – 2021-22

Αγαπητοί καθηγητές, γονείς / κηδεμόνες & παιδιά,

Κάθε χρόνο, το σχολείο μας στηρίζει έμπρακτα φορείς και οργανισμούς που φροντίζουν το συνάνθρωπο και προάγουν την αρετή της αλληλεγγύης. Δυστυχώς, κατά το περσινό έτος έλλειψε οποιαδήποτε δράση αλληλεγγύης εξαιτίας του καταστρεπτικού ιού Sars-Cov2 (που σάρωσε και έκοψε στα δύο την ανθρωπότητα) και μας ανάγκασε να παραμείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Όμως φέτος, μετά από τόση ταλαιπωρία και ενώ η δραματική κατάσταση συνεχίζεται, ήρθε η ώρα να ανακάμψουμε και να θυμηθούμε τις παλιές μας συνήθειες δρώντας με χαμόγελο και αισιοδοξία για μας και για όσους μας χρειάζονται.

Εν προκειμένω, ο εθελοντικός οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού» επιθυμεί να συγκεντρώσει τρόφιμα και χρηστικά είδη, προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των κέντρων στήριξης παιδιών και οικογένειας. Ο οργανισμός, ο οποίος αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια και ισότητα κάθειδιάιτερη περίπτωση παιδιού ή οικογένειας της χώρας μας, ζητά την έμπρακτη στήριξή μας ανάλογα φυσικά με τις δυνατότητες της κάθε σχολικής κοινότητας, ώστε να συνεισφέρει εθελοντικά το καλύτερο δυνατό.

Οι μαθητές του  τμήματος  Β5 έχουμε  αναλάβει να φέρουμε  εις πέρας τη διαδικασία ενημερώνοντας το σχολικό δυναμικό για τα προτεινόμενα είδη και τη διάθεση αυτών. Με βάση λοιπόν τη σχετική εγκύκλιο που μας προωθήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία συγκέντρωσης, τα τρόφιμα και τα είδη χρηστικής ανάγκης θα σταλθούν στην κοντινότερη δομή μετά από επικοινωνία του σχολείου με αυτή.

Θα χαρούμε να έχουμε τη δική σας πολύτιμη βοήθεια, ώστε να πραγματοποιήσουμε  με επιτυχία τη δράση αυτή καθώς η κινητοποίησή μας θα είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του οργανισμού και θα αναδείξει παράλληλα την κοινωνική ευαισθησία των μαθητών και την έννοια της προσφοράς. Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκουμε να δημιουργηθεί ενά κλίμα χαράς και αισιοδοξίας στο περιβάλλον του σχολείου. Πιστεύουμε παράλληλα  πως η συμμετοχή μας σε αυτή τη δράση θα μας δώσει ένα απέραντο αίσθημα ικανοποίησης αλλά και θέλησης να συμμετέχουμε  σε άλλες παρόμοιες δράσεις.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ  ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ Η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ  ΑΠΟ ΤΟ Β5 ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

(Τη δράση συντόνισε η εκπαιδευτικός Μαμανού Χαρά – Αγγλικών)

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ- 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Αφήστε μια απάντηση